Varsity

Op 5 april 2015, de dag dat de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden Varsity officieel erkend werden als immaterieel cultureel erfgoed van Nederland, heeft de Oude Vier de negende Varsity overwinning voor Skadi binnen gesleept!

De Varsity is de meest prestigieuze en oudste roeiwedstrijd van Nederland, met de race der oude vieren als het top nummer. De roeiers Reinier Spillenaar Bilgen, Jasper Tissen, Floris von Bönninghausen en David Fox wisten met Kimberly Kamp als stuurvrouw in een zinderend spannende finale de boten van Njord en Proteus voor te blijven en wonnen de race met een tijd van 9.53,08.

Na de overwinning sprongen een paar honderd Skadianen (volgens traditie alleen gekleed in das) het Amsterdam Rijnkanaal in om de overwinning te vieren. Later op de dag werden de winnaars op Rotterdam Centraal onthaald door een grote groep medeleden, waarna er een gouden koets met witte paarden klaarstond om hen naar de de huldiging te brengen. Een lange stoet van een paar honderd Skadi leden trok vervolgens dwars door Rotterdam op weg naar het RSC, waar de huldiging plaatsvond en er nog lang gefeest werd om de overwinning te vieren.

 

Advertenties