Ouderejaars wedstrijdroeien

Wat kun je doen na je eerste jaar wedstrijdroeien?

Nadat je hebt kunnen genieten van de geweldige uittrainingsweek en een welverdiende vakantie maak je de keuze om door te gaan als wedstrijdroeier. Hoewel dit uiteraard niet verplicht is, is het absoluut het overwegen waard. Je ruilt je eerstejaars acht in voor de zogenaamde middengroep. Binnen de middengroep ontwikkel je jezelf als volleerd roeier. Je krijgt hier de kans te roeien met roeiers uit eerdere jaren zo biedt het oude acht project je zelfs de kans om in de boot te zitten met Olympische- en WK roeiers.

In je tweede jaar roei je in een vier, maar ook de twee of de skiff bestaan tot de mogelijkheden. Ook het tweede jaar zit weer vol met (internationale) wedstrijden en leipe trainingskampen. Zo reisde de Jonghe Acht 2013 in haar tweede jaar af naar Boston om te heerschen op de Head of the Charles en reisde Middengroep Zwaar 2014 af naar Engeland om de Rotterdamse eer te verdedigen op de Royal Henley Regatta.

Vanaf je derde en vierde jaar bestaat de kans dat je mee mag strijden voor een plekje in de prestigieuze Oude Vier. Vanaf dat moment kan jij voor de eer van Rotterdam een varsityoverwinning aan het lijstje toevoegen en daarmee behoren tot een zeer exclusief groepje bazen. Hierna draai je mee in de Nederlandse en internationale top. Huidig wereldkampioene Maaike Head en Holland acht vedette, David Kuiper, alias ”The Beard”, zijn directe voorbeelden hiervan.

Advertenties