Wedstrijdroeien

Ben je gedreven, fanatiek, een winnaar? Dan is het wedstrijdroeien echt wat voor jou. Skadi biedt haar leden de unieke kans een topsportcarrière te beginnen, direct vanaf het eerste jaar.

Wat is wedstrijdroeien?

Vanuit het Nederlandse studentenroeien zijn tientallen Olympiërs verrezen, en ook onze mooie vereniging is voor vele roeiers de eerste trede op de trap naar het succes geweest. Je krijgt toegang tot het beste materieel en professionele begeleiding. Je zult strijdend voor stad en vereniging door het hele land reizen om het op te nemen tegen verenigingen uit steden als Maastricht, Groningen en 020. Wedstrijdroeien is intensief, hard en prestatiegericht en je maakt er vrienden mee voor het leven.

Naamloos-1

Skadi heeft uitstekende faciliteiten om toproeiers te produceren. We hebben een tweetal hoofdcoaches in dienst, voor lichte en zware roeiers. Zij begeleiden alle coaches en ploegen en trekken de hele sector naar een hoger niveau. De andere coaches krijgen een cursus bij de bond aangeboden om een certificaat te behalen.

De wedstrijdsector heeft ook beschikking over zijn eigen vloot. Dit zijn dure boten gemaakt van materialen die ook terug te vinden zijn in de ruimtevaart. Dit kunnen nieuwe boten zijn, maar bijvoorbeeld ook exemplaren die aangeschaft zijn na gebruik op de Olympische spelen. De boten worden wanneer nodig gerepareerd door onze eigen bootsman.

Skadi is ook één van de weinige verenigingen in Nederland die zowel een ergometerruimte met luchtcirculatiesysteem als een eigen krachthonk hebben. In de ergometerruimte vinden veel trainingen in de winter plaats. In deze periode wordt er door ouderejaars ook aan roeispecifieke krachttraining gedaan in de fitnessruimte. Deze trainingen worden sinds 2009 door een professionele strength & conditioning coach gegeven.

We hebben alle faciliteiten al klaar, nu hebben we alleen jou nog nodig. Grijp deze kans!

Advertenties