Competitieroeien

Het competitieroeien is de ideale combinatie tussen roeien en feesten. Je traint minder dan op wedstrijdniveau maar hebt nog steeds voldoende mogelijkheden om te roeien.

Wanneer je voor het competitieroeien kiest, ga je na de afroeiperiode een bootje vormen. Jouw bootje is de ploeg (bestaande uit 7 tot 8 mensen) waarmee je de rest van je Skadi-tijd en nog lang daarna, heel veel mooie dingen gaat beleven.

Roeien - Competitieroeien

Hoe ziet het eerste jaar er uit?

Samen met je bootje bepaal je hoe veel er getraind gaat worden voor het starten van de NOOC C4+ competitie. Je gaat op zoek naar een coach die jullie helemaal klaar kan stomen voor de wedstrijden die beginnen in maart. De wedstrijden gaan gepaard met leuke feestjes, veel zon en worden georganiseerd door het hele land, zodat het een heus dagje weg wordt.

Naast het roeien zijn er nog veel andere leuke dingen die je met je bootje kan en gaat doen, zoals 21-diners, weekenden weg, tot sluit op de soos en alles wat je zelf meer kan bedenken; het zijn je vrienden voor het leven.

Wanneer je roeien heel mooi vindt en vaker zou willen trainen, maar niet zo intensief en vaak als wanneer je gaat wedstrijdroeien, dan kun je ervoor kiezen om mee te trainen met de TopC4+. Dit is een (trainings)bootje met mensen die net zo hard voor winnen willen gaan als jij en op een hoge plek willen eindigen tijdens de wedstrijden. Je traint in dat geval ongeveer 4 keer per week en krijgt begeleiding van coaches met verstand van zaken.

Roeien - Competitieroeien (2)

Clubroeien

Voor de Skadiaan die niet genoeg tijd heeft om zich te committeren aan het wedstrijdroeien bestaat er met het clubroeien een middenweg.

Het clubroeien is een groeiende sector binnen Skadi waar steeds harder geroeid wordt. Er wordt keihard getraind, maar er is ook plaats voor een biertje op z’n tijd. Met een uiteenlopende aantal trainingen (3 tot 5 keer in de week) is dit de ideale combinatie voor vele Skadianen. Strijdend voor de Vlietbokaal of de Kruithuisbokaal en onder leiding van ervaren ouderejaars (wedstrijdroeiers) kun je je de Rotterdamse roeihaal eigen maken.

Voor meer informatie over wedstrijden binnen het clubroeien kun je kijken op de website van de NOOC, maar je kunt je natuurlijk ook altijd bij verschillende Skadianen terecht!

Roeien - Competitieroeien (3)

Advertenties