Geschiedenis

In 1926 werd in Rotterdam een studentenroeivereniging opgericht. Twee jaar later was “Skadi” al een begrip in het Rotterdamse studentenleven.

Andere corporale verenigingen hadden eerder al een onder-roeivereniging, maar in 1926 ontstond in Rotterdam hetzelfde fenomeen. Het rijtje van de 7 Nederlandsche corporale roeiverenigingen werd sinds dit moment een feit. Na Nereus, Aegir, Triton, Njord, Laga en Argo volgde nu dan ook Skadi.

De naam ‘Skadi’ is dezelfde als die van een Godin, afkomstig van de Noorse mythologie. Skadi is de Godin van de winter en van de jacht. Skadi wordt afgebeeld in de kleuren groen en wit, wat ook de kleuren van Rotterdam zijn. De jachtattributen die de Godin Skadi heeft zijn een blinkende speer en scherp gepunte pijlen, welke ook binnen Skadi terug te vinden zijn. De speer van de Godin staat voor de roeiers, die gaan als een speer!

Skadi is tegenwoordig bijna de grootste studentenvereniging van Rotterdam te noemen. Ook liegen de roeiprestaties van de Skadianen er niet om! Zo is er in de geschiedenis al een Olympische gouden medaille behaald, is het record van achtereenvolgende Varsity overwinningen nog steeds in Rotterdamse handen (5 keer op rij!) en wordt er altijd door Skadi meegedaan aan EK’s en WK’s. Tevens zijn in de geschiedenis verschillende disputen en verticalen opgericht en zijn deze alleen maar groeiende binnen Skadi.

Advertenties