Disputen en verticalen

Skadi kent één Damesch Dispuut, genaamd Kikker, één gemengd dispuut (wel alleen gevuld met Damesch) genaamd de E.M.M.E.R. en drie herendisputen, genaamd Comprix, Dolgedraaid en Omerta. Daarnaast bestaan er binnen Skadi ook twee verticalen, genaamd VUUR (damesch) en Het Elfde (heeren).

Maar wat is nu eigenlijk een dispuut, en wat is nou eigenlijk een verticale? Wat is het verschil? Een dispuut is een groep dames of heren met leden uit verschillende jaarlagen. Elk jaar worden er ongeveer 8 nieuwe leden geselecteerd voor het dispuut. De verticalen kiezen daarentegen een hele ploeg, zodat je met je hele bootje bij de verticale lid wordt. Wanneer je lid bent bij een dispuut of een verticale leer je veel verschillende mensen uit verschillende jaarlagen kennen. Het is dan ook de ultieme manier om je netwerk te verbreden en om actiever te zijn binnen Skadi.

Elk dispuut en elke verticale heeft zo zijn eigen tradities en hun eigen kleding en kleuren. Zo hebben leden van VUUR altijd hun oranje broek aan, en staat de E.M.M.E.R. bekend om haar witte E.M.M.E.R.-broeken met blauwe emmers er op. Kikker heeft daarentegen altijd een groen t-shirt aan met een roze kikker op de rug. Het Heerendispuut Dolgedraaid heeft de flesgroene das om de nek hangen met de Vlerk er op. De bestuurderen van de disputen en verticalen zijn te herkennen aan hun vestje in de kleuren van het dispuut of de verticale.

De E.M.M.E.R.
Vereniging - Disputen en verticalen (2)

Dolgedraaid
Vereniging - Disputen en verticalen

A.R.H.D. Comprix
schermafbeelding-2017-02-03-om-18-50-12

D.D. Kikker
Vereniging - Disputen en verticalen (3)

VUUR Verticale
generator-aspx

H.V. Het Elfde
generator-aspx-3

H.D. Omerta
generator-aspx

Advertenties